Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Komposztálni nem csak hasznos, gazdaságos is

Csaknem háromszáz komposztládát osztott szét az önkormányzat júniusban. A kerület vezetésének célja, hogy zöldebb és fenntartható környezetben éljenek a zuglóiak.

Egyre többen gondolják úgy, hogy annak ellenére is megéri komposztálni, hogy a folyamat időigényesebb mint zsákokba rakni a zöldhulladékot és várni hogy elszállítsák. Pordán Zita azt mondta, környezettudatosan vezeti a háztartását, ezt szeretné továbbfejleszteni azzal, hogy komposztál is. A Füredi lakótelepen él, többen kertészkednek a házban, szerinte a komposztálás miatt idővel kevesebb kukára lesz szüksége a háznak. Lingel Tímea több ház közös képviselőjeként igényelt ládákat. – A lakástulajdonosok úgy döntöttek, hogy részt vesznek a programban. Úgy gondoljuk hogy nem csak környezetbarát, de spórolunk is vele, mert nem kell műanyag zöldhulladék zsákokat vennünk – fogalmazott.

A komposztprogram tavaly indult, azóta már négyszer vihettek haza komposztládát a zuglóiak. Szilágyi László környezetvédelmi referens hangsúlyozta, hogy mindenhol probléma a szerves hulladék kezelése, az elszállítását és ártalmatlanítását óriási pazarlásnak nevezte.  Aki komposztládát szeretne igényelni, de még nem tette meg, az a www.zuglo.hu oldalon található regisztrációs lap kitöltésével teheti meg.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb