Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A tehetséggondozásra hívják fel a figyelmet

Óvodai Szakmai Napot rendeztek a Zuglói Pedagógiai Napok keretében a Teleki Blanka Gimnáziumban, március 6-án.

Idén a tehetség, a tehetséggondozás a szakmai nap fő témája – mondta Szabó Rebeka alpolgármester, a rendezvény fővédnöke. – Az óvodákban általában a tehetségnek még csak a lehetősége derül ki, ezért is vannak nehéz helyzetben az óvodapedagógusok, akiknek a fő feladata, hogy a gyerekek minél több területen kipróbálhassák magukat, és kedvet kapjanak, ahhoz, hogy a későbbiekben kibontakoztassák tehetségüket.

Fotó: Képszerkesztőség

Az Óvodai Szakmai Nap délelőttjén neves előadók részvételével szakmai előadásokat hallgathattak meg a résztvevők, délután pedig szekcióüléseken vehettek részt. A programhoz egy játékkészítő verseny is kapcsolódott, amelyre hét óvodából összesen 26 pályamű érkezett. Ezeket, az óvodapedagógusok által készített játékokat be is mutatták kedden.

Az egész napos konferenciát már megelőzte egy – a programsorozathoz – kapcsolódó vetélkedő, amelyet a kerületi óvodásoknak rendeztek. Az Eszmélő észmérőn idén 12 óvoda képviseltette magát. A pedagógiai napok keretein belül emellett bemutatófoglalkozásokat is tartanak a kerületi óvodákban.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb