Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Ismét kitakarították a Rákosfalva parkot

Hat zsák szemetet gyűjtöttek össze a harmadik Felszedlek Rákosfalva akció résztvevői június 30-án.

A szombati szemétszedési akciót a korábbiakhoz hasonlóan Sokacz Anikó és Hevér László György önkormányzati képviselő szervezte meg. A program fővédnöke ezúttal is Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője volt. Az akció sikeres végrehajtásának feltételeit a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. (ZVK Zrt.) biztosította.

– Szeretnénk az emberek figyelmét ráirányítani az illegális szemetelés problémájára, amelynek az eltávolítása csak Rákosfalván évente mintegy tíz millió forintjába kerül az önkormányzatnak – fejtette ki Hevér László György, hozzátéve, ennyi pénzből nagyon sok mindent meg lehetne valósítani a városrészben, többek között elég lenne egy játszótér komplett felújítására.

A képviselő szerint felhívásukra egyre több magánszemély és szervezet csatlakozik a szemétszedéshez, köztük az Összefogás Zuglóért Egyesület tagjai is. Hervér László György arról is beszélt, hogy az idén a korábbiaknál sokkal kevesebb volt a szemét a közterületeken, ami szerinte a ZVK Zrt. közreműködésével kihelyezett kukának is köszönhető.

Fotó: Képszerkesztőség

– Megmozdulásunkkal környezetünk tisztaságának a fontosságára szeretnénk felhívni a figyelmet – hangsúlyozta Sokacz Anikó, megjegyezve, képviselőként példát szeretnének mutatni, hogy nem elég beszélni az ápolt közterületekről, annak megvalósításáért tenni is kell. A képviselő azt is elmondta, hogy a közös takarítás után sajnos újra hamar megjelenik a szemét a közterületeken, azonban pozitív fejlemény, hogy egyre többen próbának hatni a szemetelőkre.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb