Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zuglói szülők élőláncot szerveztek a pedagógusokért

A pedagógusok melletti szolidaritási akciót és élőláncot szerveztek a zuglói szülők október 21-én az Örs vezér utcában és a Mályva téren.

Sőnfeld Anna kétgyermekes zuglói anyuka, aki egy óvodában pszichológusként dolgozik, több szempontból is rálátása van az oktatás jelenlegi helyzetére.

Elmondása szerint az elmúlt hetek, hónapok történései őt is megdöbbentették és cselekvésre késztették. “Több szülőtársammal közösen létrehoztuk a Zuglói Szülői Szolidaritás a Pedagógusok Mellett című csoportot, melyben meghirdettük a mai szolidaritási rendezvényt. Ennek célja, hogy felhívjuk a figyelmet a pedagógusok, és nemcsak az iskolai pedagógusok, hanem az óvoda-, a gyógy- és a fejlesztőpedagógusok méltatlan helyzetére” – mondta.

A „Lépjünk együtt” szolidaritási rendezvény az Örs vezér utcából indult, és a Mályva térig tartott. Az Örs vezér utcai találkozóhelyen Sőnfeld Anna mellett többen is felszólaltak. Tapa Gergely a gyógypedagógusok, Puskás Laura az óvodapedagógusok, Bálint Ádám pedig a zuglói volt és jelenlegi diákok nevében beszélt. Ezt követően a résztvevők átsétáltak a Mályva térre, ahol egy bölcsőde, egy óvoda és egy speciális iskola is található egymás mellett, és élőláncként körbeállták az oktatási intézményeket. S mivel addigra már besötétedett, mindenki valamilyen fényforrást (telefont, zseblámpát, mécsest) használva világított. Így, ha csak néhány perc erejéig, de díszkivilágítást kapott a Mályva tér.

“Szeretném, ha ez a fény a Holdról is látszódna, és a döntéshozók is észrevennék végre” – mondta Tapa Gergely zuglói pedagógus.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb