Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Szeptembertől ingyenes bérlettel utazhatnak Budapesten a zuglói diákok

A civilszervezetek számára kiírt pályázat elbírálása, rendeletalkotás a diákbérletek támogatásáról, az iskolaudvarok felújításának engedélyezése – ezekről döntött a képviselő-testület csütörtöki ülésén. Határozott még a grémium pályázat lezárásáról, sportpálya felújítási programhoz való csatlakozásról és a kedvezményezettek ingyenes úszását biztosító szerződés megkötéséről. 

Victora Zsolt képviselő napirend előtti felszólalásában a Bayer Construct Zrt. elleni jogi fellépés előkészítésének helyzetéről érdeklődött, mert a képviselő-testület által megszabott határidő június 30-án lejár. A képviselő arról érdeklődött a jegyzőtől, hogy 30-adika után elküldi-e a képviselőnek a teljes jogi, szakmai, értékvizsgálati anyagot és a peres beadványokat, vagy rendkívüli testületi ülésen tájékoztatja a grémiumot.

Dr. Tiba Zsolt jegyző válaszában kifejtette, az önkormányzat által megbízott ügyvédi iroda csak néhány hét múlva tudja leadni az anyagot, mert egy külső szakértőtől kért véleményt annak megállapítására, hogy mekkora lehet a perben igényelhető összeg.

Horváth Csaba polgármester kihangsúlyozta, az igazságügyi szakértő értékelése fontos eleme az anyagnak, ugyanis vizsgálja az összes előzményszerződést. Ennek alapján konkretizálható az önkormányzat követelése.

Diákbérlet

A képviselő-testület rendeletet hozott a tanulói és hallgatói jogviszonnyal rendelkező zuglói fiatalok bérlettámogatásáról. A jogszabály alapján szeptember 1-től a jogosultak a budapesti közösségi közlekedési eszközök igénybevételére jogosító bérlet megvásárlásához utalványt kapnak. A támogatást azok a 14 és 25 év közötti alap-, közép-, illetve felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán tanuló diákok vehetik igénybe, akik Zuglói állandó lakcímmel rendelkeznek, a jogosultságukat érvényes diákigazolvánnyal, vagy iskolalátogatási igazolással tudják bizonyítani, illetve igazolásuk van a hallgatói jogviszonyukról.

A testület arról is határozott, hogy 2024. október 1-től 2025. május 31-ig meghosszabbítja a BVSC-Zuglóval 2013-ban kötött, ingyenes úszásra vonatkozó szerződést. A sportegyesület tapasztalatai szerint évi 30 ezer alkalommal veszik igénybe a szolgáltatást, amelyre a zuglói nyugdíjasok, az önkormányzati képviselők, valamint a Polgármesteri Hivatal dolgozói jogosultak.

Felújítás

A grémium tulajdonosi hozzájárulását adta, hogy a Közép-Pesti Tankerületi Központ az önkormányzat tulajdonában álló zuglói köznevelési intézmények iskolaudvarán felújítást végezzen. A határozat alapján a nyár folyamán a Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, a Zuglói Hajós Alfréd Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, a Zuglói Hermann Ottó Tudásközpont Általános Iskola, a Hunyadi János Ének-zenei, Nyelvi Általános Iskola, a Németh Imre Általános Iskola, a Széchenyi István Általános Iskola és a Zuglói Heltai Gáspár Általános Iskola udvara újulhat meg.

Horváth Csaba polgármester tájékoztatta a képviselőket a legutóbbi testületi ülés óta eltelt időszakban hozott döntéseiről. Mint elmondta, a Mogyoródi úti pályán az ORANGE RAMP gördeszka, görkorcsolya, roller pálya életveszélyessé vált, ezért kezdeményezte annak elbontását. Ezen túlmenően szeptember 30-ig meghosszabbította a BVSC-Zuglóval a Szőnyi úti uszodában ingyenes úszást biztosító megállapodást.

A képviselők nem fogadták el a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. 2023. év tevékenységéről szóló beszámolót.

Fotó: Subits-Tóth Gergő

Pályázatok

A képviselő-testület lezárta a Zuglói Egyesített Bölcsődék számára élelmiszer és főzési alapanyag beszerzésére kiírt közbeszerzési eljárást. A grémium érvényesnek nyilvánította a Gulyás János és Társa Kft. baromfi- és tőkehús, illetve húskészítményekre, valamint a Furnus Pék és Cukrászati Zrt., kenyér és pékárura  benyújtott pályázatát és hozzájárul az adásvételi keretszerződések megkötéséhez. Két területre nem volt eredményes a tender, ezért új eljárást kell indítani.

A testület elbírálta a civil szervezetek (egyesületek, alapítványok, egyházi célú civil szervezetek) idei programjainak és zuglói működési költségeinek támogatására kiírt pályázatot. Az önkormányzat felhívásra 49 szervezet vett részt a tenderen, közülük 3-an nem részesültek támogatásban.

A grémium támogatta, hogy az önkormányzat pályázatot nyújtson be a Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Pályafelújítási Programjában való részvételre és megszavazta a tenderhez  szüksége bruttó 2,6 millió forintos önerőt. A városvezetés sikeres pályázat esetén a támogatásból a BVSC Szőnyi úti sporttelepén lévő 20×40 méteres pályát szeretné rendbe hozatni.

Képviselők jóváhagyták a Thököly út 80. szám alatti összesen 618 négyzetméter alapterületű étterem és raktár bérbeadására vonatkozó javaslatot és a pályázati felhívást.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb