Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Éjféltől III. fokú hőségriasztás lép életbe az egész ország területén

A HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzési adatait, valamint a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ szakmai ajánlását figyelembe véve, dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos III. fokú hőségriasztást adott ki az ország egész területére vonatkozóan.

A hőségriadó időtartama: 2024. augusztus 14. (szerda) 00.00 órától
2024. augusztus 18. (vasárnap) 24.00 óráig

A Zuglót érintő információkról, amelyek megkönnyíthetik a hőség elviselését, ezen a linken találnak bővebb tájékoztatást.

A tartós hőség megterheli az egészséges szervezet is, de különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők. Kánikulában a szokásosnál nagyobb mennyiségű vízre van szüksége a szervezetnek, ezért a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt kéri a lakosságtól, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot, lehetőség szerint vizet. A déli órákban semmiképpen ne tartózkodjanak a tűző napon!

Mindemellett, az egész országban tűzgyújtási tilalom van érvényben, vagyis tilos erdőkben és azok kétszáz méteres körzetében tüzet gyújtani.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb