Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Ismét kiírták az Év Fővárosi Civil Szervezete pályázatot

A Fővárosi Önkormányzat harmadik alkalommal írta ki Az Év Fővárosi Civil Szervezete pályázatát, mely idén már 5 millió forint pénzjutalommal jár. A pályázati anyagokat 2024. augusztus 12. és szeptember 9. között várják ezen az űrlapon vagy a Főpolgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján.

Az Év Fővárosi Civil Szervezete díját a főváros pályázat útján adományozza, de a budapestiek döntik el, hogy ki kapja. Célja, hogy minden évben elismerésben részesítse azt a budapesti civil szervezetet, amely tevékenységével leginkább hozzájárult a főváros fejlődéséhez, élhetőségéhez, és a lakosság életminőségének javításához. A beérkező pályázatokat a Budapesti Civil Adatbázis tagjai rangsorolják. A legjobb tíz közül pedig a budapestiek döntik el, hogy ki kapja az elismerő címet. A díjjal a Városháza szimbolikus kulcsa, valamint idén már 5 millió forint pénzjutalom jár. Ez újítás az eddigi pályázatokhoz képest, ugyanis az elmúlt két évben ez az összeg még 1 millió forint volt.

Karácsony Gergely főpolgármester a 2023-as díjátadón azt mondta: a civil szervezetek munkája elengedhetetlen, mert ők azok, akik amellett, hogy lényegi ügyeket képviselnek, hozzájárulnak a közösségek fenntartásához, információt közvetítenek a döntéshozók felé, és önkéntesen dolgoznak, idejüket és tudásukat áldozzák a közösségekre. Budapest fontosnak tartja, hogy ezeknek a csoportoknak ne a megbélyegzés legyen a napi tapasztalata, amely sajnos Magyarországon oly jellemző, hanem büszkén képviseljék az általuk felkarolt ügyet.

Az idei pályázati kiírás és további részletek ide kattintva olvashatók.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb