Harmadik alkalommal rendeztek jótékonysági főzőversenyt Pünkösd hétfőn a Dürer Piknik Parkban. A Pünkösd Piknik – adománygyűjtő bográcsbalhé elnevezésű főzőversenyen befolyt adományokból a szervezők a Bethesda Gyermekkórház Anyák Háza projektjét támogatják.
A vándorkupáért indított versenyen a csapatok helyben elkészített ételekkel mérték össze főzőtudásukat. A bográcsokban a legkülönbözőbb ételek rotyogtak. Készült többek között klasszikus, vörösboros marhapörkölt, erdei gombás őzpörkölt, marhapofás palócgulyás, vaddisznó ragu sok vadgombával, kakukkfűvel, vörösborral.
A tavalyi győztes Kertem Fesztivál csapata lángosba visszatöltött és kisütött marhapofa raguval igyekezett megvédeni a vándorkupát, míg az önkormányzat csapata – az önkormányzati cégekkel közösen – palóclevest főzött.
Bali Dávid, a rendezvény szervezője a Zuglói Lapoknak elmondta: az ételeket Bereznay Tamás, az egyik kereskedelmi adó gasztroreality műsorvezetője és Károlyi Dávid, a NoSalty webszakácskönyv főszerkesztője zsűrizi. Az estig tartó rendezvény ingyenesen látogatható. A Dürer Kertet felkeresők szerény adomány fejében kóstolhatják meg a bográcsban főtt ételeket.