Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Wang mester édes-savanyú csirkéje

Egy kínai közmondás szerint nincs olyan probléma, amit egy jó kínai vacsora ne tudna megoldani.

A kínai ételek ízei boldoggá teszik az embert – magyarázza Wang Qiang séf, étteremvezető a Gizella utcai éttermében. – Lehet szerelmi bánatod, munkahelyi konfliktusod, egy finom vacsorával el lehet űzni. 

Wang mester nagyapja híres szakács volt Kínában, ő pedig gyermekkora óta ösztönösen ráérez a finom ízekre. 

Érdekelt, mi van a finom ételekben. Anya mesélte, hogy ha valami nem ízlett, bármennyire éhes voltam, inkább nem ettem meg. 

Fotó: Balogh Róbert

Négy budapesti éttermében főleg a szecsuáni konyha autentikus ízvilágával nyűgözi le a vendégeit. 

Egy kínai vacsoránál a sok íz és a friss, jó minőségű alapanyagok dominálnak. Nem egy-egy ételt, hanem sokfélét rendelnek a vendégek, mindenki a saját ízlése szerint választhat a marhahúsos, a bárányból, halból, csirkéből, sertésből készült fogások és a bőséges zöldségek, köretek közül.

Édes-savanyú csirke

A 10 dkg apró kockára vágott csirkemellfilét egy edényben összekeverem keményítővel és vízzel, kevés sóval, 5-10 percig állni hagyom. Maradjon a hús szaftos, ne legyen száraz, de túl nedves sem. 2 ek. finomlisztet 3 ek. keményítővel, 10 ek. vízzel, kevés sütőporral, olajjal csomómentes tésztává keverek, beleforgatom a húst. Egy wokban, 250 fokos bő olajban pár perc alatt aranyszínűre, ropogósra sütöm, majd félreteszem, az olajat leöntöm. Alacsony hőmérsékleten kevés olajat melegítek, hozzáadok paradicsomszószt. 1,5 ek. cukorral, fél ek. ecettel, kevés vízzel simára keverem, egy csipetnyi sóval ízesítem, végül belekeverek egy kevés vízben áztatott keményítőt. A sült csirkemellet és a szószt összekeverem. Sertéshússal is készíthető. A tésztában ízlés szerint gyümölcsöket (banánt, ananászt, almát) is kisüthetünk, mézzel meglocsolva finom desszertet kapunk. 

Pelikán fagyik és sütik – természetesen

A Telepes utcai Pelikán Fagyizó és Sütiző teraszán a szemet gyönyörködtető és ínycsiklandó édességek csak természetes és minőségi alapanyagokból készülnek.  

Oblat Dávid tulajdonos a kilencvenes évek végén a kanadai vendéglátásban töltött pár év után óriási különbséget látott az itthoni és a tengerentúli vendéglátás között. 

Oblat Dávid cukrász. Fotó: Subits-Tóth Gergő

– A kiváló minőséget szerettem volna a magyar közönségnek is megmutatni. Ekkor még nem volt cukrász szakképesítésem, így beiratkoztam a szakiskolába, gyakorlatomat a Gerbeaud-ban töltöttem. Nem kifejezetten cukrász akartam lenni, inkább egy minőségi fagylaltozót és cukrászdát akartam létrehozni, amelyhez szükség volt a cukrász szakvégzettségre. 

1999-ben megnyitotta fagyizóját, 2008 óta süteményekkel bővítette kínálatát. Töretlen sikerét, díjnyertes fagyiait  innovatív, a külföldi trendeket követő csaptának is köszönheti. Külföldi tanulmányokat folytatott diplomás táplálkozási szakember végzi a termékek fejlesztését.

– Egyre népszerűbbek a „mentes” süteményeink. Minden idényben vannak újdonságaink, most tavasszal például a citromos bodzatorta és a pisztáciás epertorta, a fagylaltjaink közül pedig a díjnyertes eper és bodza mellett a belga krémes és a tokaji aszú a nagy kedvencek.

Vegán mandulatorta (glutén-, tej-, tojásmentes, hozzáadott cukor nélkül)

A torta alapjához összegyúrok 200 gr kókuszreszeléket, 350 gr áztatott, pépesített aszalt datolyát és 20 gr kakaóport, ezt 18 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodom.

A krémhez összeturmixolok 200 gr áztatott mandulát, 80 gr kókuszolajat, 1,5 dl-t a datolya áztató levéből, 1 ek. mandulalisztet, majd a torta aljára öntöm. Egy éjjelre hűtőbe teszem. 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb